Typcursus

Blind leren typen in 10 lessen? Dat kan met 2Hands4Kids!

Sinds januari 2017 kunnen we kinderen leren typen via de TypTienTwee©-methode. In november 2017 veranderde de uitgevers de naam van de cursus naar 2Hands4Kids®. De gekende sterke typmethode in een nieuw jasje.

2Hands4Kids® wijkt af van de klassieke Dactylolessen met als doel blind en functioneel kunnen typen. Kunnen werken met pc en laptop is vandaag de dag immers niet meer uit onze maatschappij weg te denken.

Voor wie?

Ben je minstens 8 jaar en zou je graag blind leren typen op een leuke manier? Dat kan! Als erkend 2Hands4Kids®-trainer leer ik kinderen op een speelse en functionele manier typen.

Dit geldt ook voor kinderen waarbij klassieke typlessen moeilijk blijken te zijn. Kinderen met dyslexie, motorische problemen of DCD (ontwikkelingsdyspraxie) hebben vaak moeilijkheden met schrijven. Hun schrift is onvoldoende leesbaar, ze maken veel fouten, het tempo ligt te laag… Werken met een computer kan voor hen een goed hulpmiddel zijn. Hiervoor is vlot kunnen typen een belangrijke vaardigheid. Geen probleem, via 2Hands4Kids® leren zij op een leuke manier snel en foutloos typen!
Kortom, de methode kan aangebracht worden bij elk kind vanaf 8 jaar (3de leerjaar) en ouder met of zonder problemen.

Hoe?

2Hands4Kids® heeft een unieke aanpak waardoor het voor kinderen met handvaardigheidsproblemen of leerproblemen makkelijker wordt om blind te leren typen. Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen (auditief, visueel, motorisch-tactiel, geheugen en redeneren) gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleuren, tekeningen, verhaaltjes,… zonder tijdsdruk.

In 10 lessen van telkens 60 minuten leren kinderen blind typen. De lessen worden gegeven in groepen van minimum 2 personen tot maximum 8 personen. Individuele sessies op vraag zijn ook mogelijk.

Wens je meer info? Neem gerust contact met ons op bij interesse!