Diëtiek

Diëtiste is een paramedisch beroep. Diëtisten zijn opgeleid om mensen op maat voedings- en leefstijladvies te kunnen geven en te coachen, voor diverse leeftijdsgroepen en bij diverse ziekten. Zij helpen een antwoord te geven aan mensen die niet meer weten wat ze moeten eten om gezonder te leven. Een diëtist werkt met gezonde en zieke personen. Aan een gezond persoon geeft de diëtist advies om de gezonde levensstijl verder te optimaliseren en te behouden. Hiervoor is geen medisch voorschrift nodig. Als een diëtist een patiënt behandelt, vertaalt deze het medisch voorschrift naar voedingsmiddelen. Een diëtiste raadplegen kan onder andere bij ondergewicht, overgewicht, obesitas, metabool syndroom, verstoord lipidenprofiel (cholesterol, triglyceriden, …), verstoorde glycemiewaarden (pre-diabetes), diabetes, maag-darm problemen (PDS, peuterdiarree, …), allergieën, intoleranties, post-bariatrie (ter opvolging of bij herval), zwangerschap of een verstoorde relatie met voeding.

“Meten is weten” aan de hand van een bio impedantiemeting. Dit is een meting waarbij de lichaamssamenstelling wordt gemeten. Aan de hand van deze meting worden bepaalde nadrukken gelegd in voedingsadviezen. Bij elk consult wordt de lichaamssamenstelling gemeten en voedingsadviezen bijgestuurd waar nodig. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om gewichtsneutraal te werken.

Equilibre-3 vervangmaaltijden zijn verkrijgbaar in de praktijk. Dit zijn volwaardige vervangmaaltijden (volwaardig omdat ze alle nodige voedingsstoffen bevatten van een maaltijd), ontworpen door diëtisten en voor diëtisten. Enkel erkende diëtisten mogen deze producten inzetten en verdelen. Het inzetten van deze vervangmaaltijden gebeurt niet standaard maar wordt individueel bepaald.